Štampa

Digitalna štampa jedna je od najmlađih tehnika štampanja i glavni joj je cilj maksimalno pojednostaviti proces otiska. Digitalna štampa podrazumijeva direktnu vezu s računarom – obavlja sve pripremne radove, uključujući ispis i kontrolu uređaja. Digitalni otisak uglavnom koriste korisnici koji štampaju male serije i male formate, i ima najveću potražnju. Sama tehnologija digitalnog otiska omogućava brzo i kvalitetno štampanje vaših ideja i želja. Pruža mogućnost završetka procesa u roku od nekoliko sati i štedi vrijeme i novac. Uz pomoć digitalnog otiska moguće je štampati kataloge, brošure, plakate, visit kartice, mape, jelovnike, zahvalnice, pozivnice i mnoge druge (reproducirane) materijale potrebne preduzeću.

Najčešći oblik otiska u svijetu i našoj zemlji je offset otisak. Više od 85% svih štampanih proizvoda širom svijeta štampa se offset tehnologijom. Ovaj oblik otiska popularan je zbog svoje kvalitete, učinkovite i brze izrade te trajnosti štampanog proizvoda. Offset otisak najčešće se koristi za izradu velikih formata i za štampanje većih tiraža. Uz pomoć offset otiska moguće je štampati kataloge, brošure, fascikle, fakture, naljepnice, kutije, koverte, kartone, papirnate kese, letke, knjige, kao i mnoge druge.

Proces roto otiska vrlo je ekonomičan za velike tiraže i ima prednost velike brzine i optimalne kvalitete. Sam proces otiska se obavlja na papiru u rolni, tako da se može postići velika brzina štampanja. Zbog posebne konstrukcije, rotaciona mašina može štampati na tankom papiru čime se štedi proizvodni trošak proizvoda. Uz pomoć roto štampe moguće je štampati virmane, tabulire, JCI obrasce kao i mnoge druge proizvode beskonačnog formata.


Priprema

Priprema je vrlo važan i odgovoran segment grafičkog posla. Grafička priprema uključuje unos i prijelom teksta, skeniranje i obradu slika, montažu fotografija, a po potrebi i konture teksta npr. flajera, kataloga, knjiga, letaka, plakata ili bilo kojeg oblika štamparskog materijala. Kvalitetan rad i profesionalnost su razlog da nam ukažete povjerenje.


Prodaja

Bavimo se prodajom kancelarijskog i papirnog programa renomiranih i ovlaštenih proizvođača. Povoljne cijene i poštovanje rokova razlog su da nam ukažete Vaše povjerenje.